🔥 Nabídka vyprší 🔥
TRÉNINK ZDARMA: Jak z nuly na milion Kč za 3 měsíce díky sociálním sítím?

Tipy na Trello rozšíření pro Chrome

I přesto, že má Trello samotné spoustu užitečných funkcí již zabudovaných, existují rozšíření pro Google Chrome, které jej umí znatelně vylepšit. Rád bych vám teď několik z těchto rozšíření představil a zároveň vám rozšířil obzory 🙂

Webinář zdarma: Jak na sociální sítě, aby to mělo skutečně návratnost?

Právě za chvíli začíná náš webinář zdarma, ve kterém vám ukážu, proč 97 % podnikatelů dělá na Facebooku chyby, kvůli kterým prodělávají peníze a jak se těmto chybám vy vyhnete. Tak honem, ať vám to dnes neuteče!

Trello dnes zná téměř každý, kdo se pohybuje v onlinu – jedná se o velmi rozšířený nástroj pro projektový management s širokým záběrem použití – od plánování svatby, vhodného jídelníčku až po zaučování nových členů týmu. My ho v Iniziu používáme velmi často, třeba při komunikaci s klientem (ať už na oddělení vývoje webů nebo marketingu) nebo pro produktové řízení Collabimu.

1. Card Color Titles for Trello

Počet uživatelů – 50 000, průměrné hodnocení 4,8/5, cena – zdarma

Název tohoto jednoduchého rozšíření přesně popisuje jeho funkci – k barevným štítkům zobrazí na výpisu karet rovnou i jeho název. Vhod to přijde na každém boardu, který je postaven na štítcích. Tuto funkčnost bych rád viděl v samotném Trellu, ideálně s možností ji zapnout pro jednotlivé boardy. Každé rozšíření Chrome pochopitelně trochu zpomaluje… Na druhou stranu pokles ve výkonu či v rychlosti jsem nezaznamenal, rozšíření by se mělo spouštět pouze v Trellu.

Před a po zapnutí rozšíření Card Color TItles
Před a po zapnutí rozšíření Card Color Titles

Zajímavě vypadá podobné rozšíření Trelabels for Trello, které by toho mělo umět ještě trochu víc.

2. Trello – oficiální rozšíření

Počet uživatelů – 133 000, průměrné hodnocení 4/5, cena – zdarma

Rozšíření, které pochází přímo z dílny Trella, nabízí dvě věci – přidávání nových karet přímo z prohlížeče (bez nutnosti otevření Trella) a vyhledávání mezi boardy v adresním řádku Chrome (v tzv. omnibaru). Jsou to funkce, které vám dokážou zpříjemnit a usnadnit práci. Více informací o tomto pluginu se dozvíte přímo na blogu Trella – Trello Chrome Extension.

Příklad přidání karty pomocí rozšíření
Příklad přidání karty pomocí rozšíření

Nedostatkem rychlého přidání karty je to, že si nejde předvolit výchozí board, kam by vše spadalo (typicky inbox) a taky to, že ke kartě nejde přidat žádná informace navíc (štítky, termín, uživatelé…). Taky by se mi líbilo prohledávání nejenom mezi boardy, ale i kartami 🙂

Tip pro práci s Google Chrome – pomocí klávesové zkratky Ctrl + L (nebo macvivalent ⌘ + L) přejdete přímo do omniboxu (adresního řádku) a můžete po stisknutí klávesy a následně Mezerníku rovnou vyhledávat mezi boardy.

A ještě druhý tip – pokud si kvůli rychlému přidání karty nechcete instalovat rozšíření do prohlížeče, můžete vyzkoušet i tzv. bookmarklet, což je kus javascriptového kódu uložený jako záložka. Návod, jak pomocí bookmarkletu přidat kartu do boardu, si přečtete zde: Create a Trello card from any web page. Funguje skvěle!

3. Capture for Trello

Počet uživatelů – 5 000, průměrné hodnocení 3/5, cena – zdarma

Toto rozšíření umožní nahrát screen aktuální obrazovky v prohlížeči jako kartu do Trella a obohatit ho o barevné šipky a obdélníky. Jako bonus lze ke kartě rovnou přiřadit i štítky, ke spokojenosti mi chybí snad už jen možnost obrázek oříznout.

Capture for Trello v praxi
Capture for Trello v praxi

Placenou alternativou je rozšíření Marker, který toho za pár stovek měsíčně nabízí mnohem víc – ořezávání, přidávání textu, nahrávání na různé aplikace (Slack, Jira, GitHub aj.).

4. List Progress Bar for Trello

Počet uživatelů – 8 200, průměrné hodnocení 4/5, cena – zdarma

Jestliže používáte velmi často v kartách seznamy, tak vám toto rozšíření přijde vhod – zobrazí progress bar u názvu sloupce s procentuálním vyjádřením počtu splněných úkolů vůči jeho celkovému počtu. Drobnou vadou na kráse je, že se pro zobrazení aktuálních čísel musí klikat na tlačítko Update List Progress.

Zobrazení progress baru pro seznamy
Zobrazení progress baru pro seznamy

5. Ultimello

Počet uživatelů – 25 000, průměrné hodnocení 4,6/5, cena – zdarma

Toto rozšíření umí 3 věci:

  • řadit jednotlivé karty ve sloupci dle termínu, názvu, hlasů, štítků aj. a toto řazení případně uložit pro příště,
  • zobrazit počet karet v listu vedle jeho názvu,
  • vytvářet tzv. Connections, propojení mezi jednotlivými kartami.
Řazení karet pomocí rozšíření Ultimello
Řazení karet pomocí rozšíření Ultimello

Jak jsem psal u prvního tipu – každé rozšíření prohlížeče vám jej může zpomalit. Doporučuju u každého rozšíření popřemýšlet, jestli ho využijete, nainstalovat, vyzkoušet, a během týdne-dvou zjistit, jestli je pro mne dané rozšíření užitečné. Jestli ne, pak je dobré jej odinstalovat.

Spousta rozšíření existuje i pro jiné prohlížeče, já zvolil Chrome proto, že ho sám používám a mám s ním nejvíce zkušeností.


Budu rád, když mi napíšete na mail nebo do komentářů, které rozšíření vám přijde nejvíce užitečné, a pokud znáte nějaké další, neváhejte se o něj s námi podělit. Plánuji další tipy na rozšíření se zaměřením na agilní vývoj/scrum, přihlašte se do newsletteru, nech vám neuniknou 🙂

Zdroje obrázků:

https://www.mememaker.net/meme/trello-cards-trello-cards-everywhere/

http://blog.trello.com/trello-chrome-extension

Chcete pomoci s projektovým řízením? Kontaktujte nás!

Čerstvé články do vaší schránky

Našich čtenářů si vážíme, proto s Vámi rádi sdílíme novinky v online marketingu.

Pokud je chcete dostávat na e-mail, přihlaste se k odběru:

Vaši adresu použijeme pouze za účelem posílání novinek z blogu.